Levande Skärgård = Parkering för alla på Saltholmen

I 20 års tid har vi haft samma styre i Göteborgs kommun. Då som nu är det fortfarande ca 20 års kö för att få en fast parkeringsplats på Saltholmen. Jag har varit delaktig i flertalet möten med människor som funderat på att bosätta sig i skärgården och en av de viktigaste och första fråga som de ställt är; ”finns det möjlighet att få en parkeringsplats?” Svaret till dessa intressenter har varit; ”jovisst efter ca 7 års köande kan ni ev. få möjlighet att hyra ett boendekort och få möjligheten att parkera i mån av plats.” Ett annat bekymmer som jag upptäckte som företagare var parkeringsproblematiken när jag handlade varor i stan och missade båten flertalet gånger. Detta är ett bekymmer om man har en tid att passa eller om man har känsliga varor som behöver ha så kort transporttid som möjligt för att upprätthålla kvalitén. Jag anser att en av de viktigaste delarna för att få en levande skärgård är att vi löser parkeringsproblematiken för alla. När jag menar alla så menar jag åretruntboende, sommarboende, besökare till boende, turister, företagare m.fl. Våra besökare, sommargäster och turister är en mycket viktig del av en ”Levande Skärgård” för utan dem skulle butiker, restauranger m.fl. inte ha råd att ha öppet. Jag vet att frågan har figurerat med jämna mellanrum men just nu är det ganska tyst. Nu borde vara en perfekt tid att lyfta frågan politiskt och att vi nu löser den här långbänken. Jag har under alla mina år som boende i skärgården funderat, samtalat och undrat varför ingen lösning kommer till gällande parkeringsbristen på Saltholmen. Det har även förts en diskussion gällande vem som har parkering på Saltholmen och om de verkligen har rätt till en parkering. Den diskussionen tycker jag att vi avslutar och blickar framåt. Nu tycker jag vi tittar på en lösning som skapar parkeringsmöjlighet för ALLA på Saltholmen. För vi vill väl ha en levande skärgård…?

Robert Nordman, Nr 7 på Kommunlistan Centerpartiet

parkering  A5289204_00001_1

En reaktion på ”Levande Skärgård = Parkering för alla på Saltholmen”

  1. TACK för initiativet !!!! Har själv varit med i möten med politiker i Göteborg som har inflytande i frågan. Det händer ingenting trots protester från öborna. Jag är så innerligt trött på det röda styret i Göteborg . Det finns en del som jag de facto är nöjd med i Göteborg men stadsplaneringen är under all kritik. Byggplaner och byggen på Hisingssidan och främst hela hamnområdet har misskötts så man kan gråta. Har precis blivit svensk medborgare efter 40 år i Sverige och är riktigt glad att jag kan rösta på mittenpartierna både i kommunalvalet och riksdagsvalet. Underbart. Vi behöver utveckla Göteborg till en fantasifull, kreativ och världsöppen stad. Skärgården måste vara en del av Göteborg som våra turister ska kunna åka till, helst från stan .
    Bakåtsträvande planer ger inga nya jobb och inga ny turister heller. Industrin måste kunna förlita sig på att stan har tillräckligt med bostäder och studenterna ska inte behöva vänta på bostad i åratal eller bo i korridorer eller tälta. Utbildning och infrastruktur är a och o för att vi ska kunna hålla vår konkurrenskraft som exportnation. Stadsbyggnadskontoret måste få direktiv från politikerna att se över detaljplanerna och tolka byggnormerna på ett sådant sätt att folk kan bygga. Att förhindra byggen förhindrar eller bromsar utvecklingen.
    Ulrik Rabus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *